loloel7ob
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

loloel7ob

منتدي يرحب بكل الاحبه والاصدقاء
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 طريقه عمل انواع التورتات

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
Admin
Admin
Admin


المساهمات : 169
تاريخ التسجيل : 02/09/2011
العمر : 36
الموقع : https://loloel7ob.forumegypt.net

طريقه عمل انواع التورتات Empty
مُساهمةموضوع: طريقه عمل انواع التورتات   طريقه عمل انواع التورتات Emptyالأحد سبتمبر 04, 2011 8:58 pm


لعمل اى سبونج كيك لعمل اى نوع من انواع التورتات

7 بيضات افصلى صفارهم عن بياضهم

بميزان المطبخ اوزنى البيض اولا

وبنفس ميزان البيض اوزنى سكر بودرة

وبنفس ميزان البيض اوزنى دقيق منخول بدون اضافة اى باكنج باودر او اى خمائر

فانيلا....

ده اساس اى تورته سبونجى او معمولة من كيك اسبونج الا فى حالة واحده انها تكون شوكولاته ....


الطريقه الاساسيه لعمل اسبونج كيك لاى تورته :

اخفقى اولا بمضرب كهربائى الصفار جيد جدا +فانيلا

اضيفىى له السكر البودر واستمرى فى الخفق لحد ما يتحول الى كريمة بيضه تماما .....

ضيفى الدقيق ببطىء شديد جدا ولا تستعملى المضرب بمعلقة خشب كبيرة او كاوتشوك قلبى الدقيق معلقة معقله باتجاه الساعه ببطىء شديد جدا
عشان ما نسمحش للهوا اللى دخل بالخروج تانى ...

العملية دى يا تكون سبب نجاح الكيكه او فشلها خلوا بالكم

فى النهاية اخفقى البياض لوحده لحد ما يتحول لمارينج (يبقى زى القطن الهش)

ضيفيه على الخليط السابق بهدوء شديد وتقليب بالمعلقه
لحد ما تصبح عندك عجينه هشه جدا ....

فى القالب او فى صنيه امسحى قاع الصنيه او القالب بطحينة امسحيها من كل اتجاه (دى احد اسرار مصرية )

ماتخافوش الطحينة بتمنع عملية التصاق الكيك تماما وكمان لا لها ريحة ولا بتاثر على الطعم جربوا الفكرة دى ....

ادخليها الفرن ويكون ساخن ...هدى الحرارة قليلا وضعى الكيكه

وبعد ربع ساعة هدى الفرن مرة اخرى .....
ولا تفتحى الفرن نهائى ....من زجاج الفرن الحرارى راقبى الكيكه بتاخد حوالى نص ساعة سوا ....

اطفى الفرن واتركيها عشر دقائق يعنى بلاش تخرج على طول من الفرن بتاخد برد وتهبط بسرعه ....

اخرجيها من الفرن واتركيها تبرد تماما....وياريت تكون قبلها بيوم عشان تنشف كويس وتبرد تماما ....

قشريها واقسميها على حسب رغبتك اما لنصفين او ثلاثة على حسب التورته بتاعتك ......

وابدئى عمل التورته ..

ده اساس لاى توته عادية باى نوع من التزين تبقى تورته فظيعه

لا تنسونى فى دعائكم بعد نجاحها
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://loloel7ob.forumegypt.net
 
طريقه عمل انواع التورتات
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» طريقه عمل الكيك
» طريقه عمل لحمه الراس
» طريقه عمل المشبك الدمياطي
» طريقه عمل المكرونه النجرسكو
» طريقه عمل الكنافه بالكاستر

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
loloel7ob :: الفئة الأولى :: المنتدى الأول :: عالم المراه :: اشهي الاكلات-
انتقل الى: